#10, God jul och Gott nytt år!

Nyhets skickas till dig som stationschef/ordförande eller SRS-ansvarig. Sprid gärna informationen vidare genom att sätta upp ett exemplar på din anslagstavla, vidarebefordra mailet till aktiva medlemmar eller ta upp det på nästa medlemsmöte.

---

Innehåll

Här kommer en KORRIGERING då allt inte kom med i föregående utskick! 

1. Styrelsen informerar
- Hälsningar från SRS ordförande
- Datum för stormötet hos PiteFM
- Ekonomisk rapport inför årets slut
- Julhälsning på posten

2. Kansliet informerar
- Karin Nordh slutar som föreningsadministratör
- Inför föreningsbidragsansökan 2015
- Kom ihåg att rekrytera medlemmar i höst

3. SRS medlemstationer
- Studentradiostationer för Musikhjälpen 2014
- Utmaning: Lyssna på en annan stations sändningar i december!

4. Tips - Utvärdera ditt år!

---

1. Styrelsen informerar

Här hittar ni det senaste protokollet från styrelsens senaste fysiska styrelsemöte den 6-7 december 2014 i Uppsala.

Här hittar ni även den senaste ekonomiska rapporten som tagits fram till styrelsemötet i Uppsala. Observera att denna endast sträcker sig fram till sista november samt att alla poster inte bokförts ännu, därav kommer vissa delar att se lite annorlunda ut efter nyår. Har ni frågor kring detta är det bara att höra av sig till SRS Kassör Alexander Ljungqvist på kassor@studentradion.se

---

Datum för stormötet hos PiteFM

Nu har styrelsen beslutat om datum för vårens stora SRS möte i Piteå! Det kommer att med buller och bång gå av stapeln den 24-26 april 2015. Boka in det i kalendern redan nu och börja ta fram representanter för er station!

Eftersom vi ändrade stadgarna under höstens årsmöte så kommer inte längre beslut fattas kring verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse och revision under vår-mötet. Detta förläggs till höstens möte istället. Under helgen kommer eventuella motioner att lyftas bland annat men stort fokus under helgen kommer att ligga på erfarenhetsutbyten, nätverkande och sociala aktiviteter. Ni hittar SRS nya stadgar här om ni vill läsa närmare!

I början av nästa år kommer en eventkoordinator att anställas för att arbeta med helgen, men ni medlemmar är självklart välkomna att komma mer förslag eller önskemål redan nu, vänd er i så fall till SRS ordförande Michaela på ordforande@studentradion.se

---

Hälsningar från SRS ordförande

Hej alla vackra underbara!

Julen står och för dörren, men det är sekundärt denna mhveckan.Just nu bevisar ni varför jag måste vara den stoltaste ordförande av alla! WOW vilka fantastiska evenemang ni har för Musikhjälpen! Obeskrivligt!Om jag hade kunnat hade jag gjort en ny turné bara för att krama er och berätta för er hur awesome ni är! TACK!!

Så vad händer hos oss? Jag och Alexander har avslutat vår turné, det kommer en utvärdering på det.Vi hade våra nätverksträffar i teknik & rekrytering/PR för två veckor sedan. Styrelsen har precis haft en helg med överlämning och styrelsemöte. Anställningsprocessen för den nya föreningsadministratören är i full gång. Och datumet för vårens möte i Piteå är satt. Den 24-26 april får vi kramas och grotta ner oss i det vi gillar mest; RADIO! Så boka in det datumet nu!Snart är det 2015.

Helt sjukt vad fort 2014 gått. Och vilka fantastiska människor jag mött! Tack för detta året! Vi ses nästa år! Med full kraft.

God Jul och Gott Nytt År ni Vackra Radioaktiva!!!
/Michaela, er stolta och ödmjuka ordförande

---

En julhälsning på posten

Alla stationer kommer att få en posthälsning inför det nya året. Denna innehåller något lärorikt, något minnesvärt samt något att sprida vidare!

Vi ser fram emot ett nytt och spännande år tillsammans!

---

2. Kansliet informerar

Karin Nordh slutar

Nu är det snart slut på året och det innebär också att min anställning som föreningsadministratör avslutas inom kort. Till våren kommer jag att börja plugga på heltid men hoppas att jag kommer att få träffa er framöver också, i diverse sammanhang!

Jag kommer att jobba min sista dag den 9 januari så fram till dess kan ni fortfarande höra av er till mig. Efter det kommer ni att ha en ny administratör att bolla allt möjligt med. Det känns både spännande och lite vemodigt att lämna detta goda gäng. Jag är dock helt övertygad om att jag kommer att se mer av er och SRS i framtiden ändå.

Kansliet är stängt mellan den 20 december och 4 januari, så hör gärna av er innan dess!

Tack för att jag fått spendera dessa år tillsammans med er och ert engagemang!!

Varma kramar
/Karin

---

Föreningsbidragsansökan 2015

Nu är det dags att sammanställa allt inför er föreningsbidragsansökan. Här hittar du all information du behöver inför sista december och nästa år!

Föreningsbidraget är det bidrag ni som medlemsföreningar får från SRS varje år. För att vi ska kunna dela ut det behöver vi ha in en ansökan. Er föreningsbidragsansökan ligger sedan till grund för SRS ansökan om statsbidrag hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Vill du veta mer om statsbidragsansökan kan du kolla in denna prezi-presentation.

För att göra ansökan så smidig som möjligt för er stationer kommer ni även 2015 att lämna in era blanketter genom att ladda upp alla dokument i ett formulär via SRS hemsida. Har ni frågor kring detta kontakta föreningsadministratören på mail eller telefon 0703 41 93 87.

Viktiga datum/Deadlines
31 januari 2015  - deadline att skicka in medlemsregister till SRS
31 mars 2015- deadline för att skicka in resterande handlingar

Dokument och mallar som ska lämnas in till SRS:
- Medlemsregister för 2014 (utdraget den 31 december) enligt  denna mall.
- Aktuella stadgar med datum på när de senast justerades.
- Senast antagna verksamhetsberättelse.
- Justerat och underskrivet protokoll från årsmöte/medlemsmöte som behandlar verksamheten 2014.
- Ansökningsblankett inkl. verksamhetsredovisning för 2014 (blankett hittar du här).
- Utvärdering av föregående års föreningsbidrag (blankett hittar du  här).

Hur gör man?
Du kan lätt lämna in din stations uppgifter och ansöka om föreningsbidraget genom att fylla i detta formulär.  Medlemsregister skickas separat via  detta formulär. 2015 års inloggningsuppgifter kommer skickas separat till din förenings ordförande, stationschef eller SRS-ansvarige. 

---

Kom ihåg att rekrytera medlemmar i höst

Som medlem i en av SRS medlemsföreningar 2014 räknas personer som varit medlem den 31 december 2014. Det betyder att fram till årsskiftet kan ni som förening påverka antalet rapporterade medlemmar i er station för 2014. Det betyder också att alla som varit medlemmar under året, måste registreras innan den sista december. För att räknas som en bidragsgrundande förening för SRS behöver minst 60 % av medlemmarna vara under 26 år. Så kolla era medlemsregister och se till att bli så många ni kan!

Ett enkelt sätt att bli fler medlemmar är att rekrytera stödmedlemmar genom tävlingar eller events så som musikhjälpen. Du kan registrera stödmedlemskap i din förening genom SRS hemsida här.

---

3. SRS medlemstationer

Studentradiostationer för Musikhjälpen 2014

Musikhjälpen har äntligen dragit igång och våra medlemmar och medlemsstationer är mitt uppe i årets insamling!

Musikhjälpen har under flera år engagerat många av våra medlemmar och medlemsstationer. Lokala initiativ har startats upp och flera har vuxit till återkommande evenemang varje december. För andra är det första gången i år som initiativ startats. Under Musikhjälpen 2013 lyckades våra stationer tillsammans samla ihop nästan 300 000 kr till förmån för att alla tjejer ska ha rätt till att överleva sin graviditet. I år kämpar våra medlemmar för att stoppa spridningen av HIV!

I år finns studentradiostationernas initiativ här:

PiteFM - Piteå Studentradio

PiteFM sänder live från Gallerian Piteå för att stödja Musikhjälpen 2014.

Sändningarna pågår lördagen den 13/12 kl. 10-16 och söndagen den 14/12 kl. 12-16. Kom och var med i gemenskapen.

Du hittar mer information och kan följa händelserna på deras facebook-sida: https://www.facebook.com/pitefmmusikhjalpen

Umeå Studentradio

Den 8 till 11 december sänder Umeå studentradio live från glasburen på Rådhustorget. Varje eftermiddag fylls buren av artister, kulturutövare och annat skönt folk. Häng med oss, starta ett initiativ och SMS:a gåvorna till vår digitala insamlingsbössa, eller kom ner till oss i glasburen med ert bidrag. Tillsammans är vi med och gör skillnad! Så kom förbi eller lyssna in på 102,3 för att ta del av ett av Umeås viktigaste kulturevent.

Du hittar mer information, lyssnar eller registrerar ditt initiativ på: http://umeastudentradio.se/musikhjalpen/

DUR - Dalarnas Studentradio

Dalarnas Studentradio kommer under perioden 8-14 december sända radio från Falun city!
Vi kommer samla in pengar på plats via bössor, auktioner på nätet, men framför allt via era låtönskningar som ni kan göra under veckan! I studion kommer vi ha intressanta gäster och livemusik! Vi kommer förutom att sända via Dalarnas Studentradio även sända via Dalarnas Student-TV på webben!

Du hittar mer information, lyssnar och kan följa händelserna på: http://dur.nu/durformusikhjalpen/

Studentradion 98,9 - Uppsala Studentradio

Studentradion 98.9 laddar upp inför Musikhjälpenveckan med en superfestlig pubfestival! Från måndag till fredag under vecka 48 kommer vi att ta över Uppsalas nationer en efter en.

Du hittar mer information, hela schemat och lyssnar på: http://studentradion.com/pubfestival-for-musikhjalpen/

Radio Campus – Örebros Studentradio

Hos Radio Campus kan du önska en låt för att hjälpa till i kampen mot spridningen av HIV.
För mer information om hur du gör samt för att lyssna besök stationens sprillans nya hemsida på: http://radiocampus.se/

Radio Shore - Kalmar Studentradio

I Kalmar kommer Radio Shore finnas på plats på Larmtorget för sändningar av radio, musik och en massa kärlek.

Du hittar mer information och kan följa händelserna på: https://www.facebook.com/radioshoremusikhjalpen?fref=ts

RadioLUR - Växjö Studentradio

RadioLUR, Växjös Studentradio, kommer under måndag och tisdag (8-9 dec) att sända radio för att hjälpa till i insamlingen för att stoppa spridningen av HIV! ÖNSKA EN LÅT genom att skänka pengar via vår digitala insamlingsbössa.

Måndag: 9-16: Vi sänder från Gallerian i K-huset.
Tisdag: 11-20: Vi sänder från Café Tufvan.

Du hittar mer information, följer händelserna samt skänker pengar på: https://www.facebook.com/events/300961490093849/302325769957421/?notif_t=plan_mall_activity

K103 - Göteborgs Studentradio

Den 11 december arrangerar K103 en stödfest till förmån för Musikhjälpen. Vi kommer precis som förra året husera i Jazzhusets fantastiska lokaler och tillsammans med både band, djs och uppträdande samarbeta med MH för att samla in pengar i kampen mot HIV. Så börja peppa redan nu, fler band dyker upp inom en snar framtid!

För mer information och för att skänka pengar gå in på: http://www.k103.se/nyhetereller https://www.facebook.com/events/746483458777505/?fref=ts

StampusFM - Helsingborgs Studentradio

Vi kommer att sända från U2 på Campus Helsingborg från den 9 december – 11 december där vi kommer att bjuda in artister och därmed bjuda på bra musik och intressanta samtalsämnen.

Du kan hitta mer information och följa händelserna på: https://www.facebook.com/events/986844967998083/

---

Utmaning: Lyssna på en annan stations sändningar i december!

Ofta pratar vi om att bli bättre på att lyssna på varandra program. Här kommer en utmaning till er alla. Gå in och lyssna på en annan studentradiostation och se vad de sysslar med!

Ni hittar länkarna till alla SRS alla studentradiostationer på www.studentradion.se

---

4. Tips - Utvärdera ditt år

Gör en utvärdering, personlig eller för föreningen, där du reflekterar själv eller tillsammans med andra kring följande frågor:

1. Såhär vill jag ha det på radion? (eller i livet/hemma/på jobbet om du inte vill fokusera på radion)
2. 3 saker jag vill utveckla under 2015
3. 3 saker jag vill bevara från 2014
4. Detta vill jag ägna mer tid åt
5. Detta vill jag ägna mindre tid åt
6. Detta vill jag lära mig mer om

Denna övning kan vara bra inför det nya året. Ta med dig det som varit bra under 2014 och jobba för att få ett ännu bättre radio-år 2015!

God jul och Gott nytt år!!!
/SRS

Nästa brev

Detta är årets sista nyhetsbrev och nästa brev kommer i januari 2015! Är det fler på din station som vill ha nyhetsbrevet, anmäl det till info@studentradion.se

---

Studentradion i Sverige
Kungsängsgatan 74
753 18 Uppsala

www.studentradion.se
info@studentradion.se

Föreningsadministratör Karin Nordh
karin.nordh@studentradion.se
0703-419387

---