Dokumentärklubben

Dokumentärklubben

 
 
Under 2021 vill SRS bygga vidare på intresset för dokumentärer bland oss medlemmar genom satsningen DOKUMENTÄRKLUBBEN – tillsammans över stationsgränserna lär vi oss mer om det dokumentära hantverket och möter branschen, såväl som lär känna varandra. För att vara lika tillgänglig för oss alla runt om i landet kommer Dokumentärklubben vara digital.
 
Först ut i vår är en master class med P3 Dokumentär där de också presenterar årets upplaga av P3 Pitch. Skicka in din pitch senast 2 maj – formulär finns längre ned på denna sida!I höst öppnar en nationell dokumentärredaktion och den 20 november blir det festival för radiodokumentärer i kortformat!
 
Frågor? Hör av dig till: minna.karlsson@studentradion.se
Har du tankar och idéer om vad du vill att dokumentärklubben ska bli, eller någon fråga? Vill du vara med och driva dokumentärklubben? Hör av dig! Hur dokumentärklubben tar sin form beror på medlemmarnas önskningar och behov.

1) The stuff that is already posted about P3 Pitch,

2) the festival – i will come back to u with a text
3) dokumentärredaktion – i will come back to u about that as well
4) then P3 master class

P3 Pitch

Festival för radiodokumentärer i kortformat

Lördag 20 november blir det festival för radiodokumentärer i kortformat! Festivalen är digital, med möjlighet för lokala stationer att arrangera egna fysiska aktiviteter och festivalhäng.Alla lokala stationer är inbjudna att sända festivalen, och bidra till programmet med tex intervjuer, samtal och musik.Dokumentärerna görs av oss medlemmar. Alla aktiva medlemmar kan skicka in en radiodokumentär som är 3-30 minuter lång, och inte innehåller upphovsrättsskyddad musik. Deadline för att skicka in ditt bidrag är 31 oktober.Håll utkik för mer info!

Dokumentärredaktion

Hösten 2021 startar vi upp en nationell dokumentärredaktion! Under terminens gång får du möjlighet att utveckla en idé till en färdig kortdokumentär på ca 3-10 minuter. Din dokumentär sänds sedan på festivalen för radiodokumentärer i kortformat i november.Redaktionen träffas digitalt varannan vecka. Vi börjar med ett intro om dramaturgi, intervjuteknik och manus, och diskuterar och feedbackar sedan varandras arbeten. Vi planerar även inför festivalen.Begränsat antal platser. Ta med dig en dokumentäridé till första träffen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att ha jobbat dokumentärt. För att kunna feedbacka varandras arbeten behöver du förstå svenska. I övrigt går det bra att blanda svenska och engelska.Redaktionen leds av Minna Karlsson. 2019 och 2020 blev hennes kortdokumentärer nominerade till Short Dox Radio på Tempo dokumentärfestival. Hon har även studerat manus vid Biskops Arnö.Planerad start i början av september 2021.

 

 

P3 Masterclass

sv_SE