Radioguiden är här!

Radioguiden är här!

Studentradio är roligt, kreativt och lärorikt! Men det finns också en hel del praktiska saker man behöver tänka på om man startar en helt ny studentradiostation eller precis har tagit över ansvaret för en befintlig station. Därför har vi på Studentradion i Sverige satt ihop en radioguide fylld med information om musiklicenser, ansvarig utgivare samt lagar och regler i radiovärlden. Allt med länkar till ställen på nätet där du kan läsa mer förstås!

Radioguiden hittar du här eller om du klickar dig in på vår Medlemsportal i menyn här ovanför. 

Lycka till med radiosändandet och podcastskapandet!

Medlemsmöte i Stockholm

Medlemsmöte i Stockholm

Nu kan vi äntligen avslöja att höstens medlemsmöte blir helgen den 25-27 november i Stockholm! Den här gången är det SH Radio på Södertörn som står som värdar och det utlovas en helg med intressanta aktiviteter, god mat och framförallt: många andra studentradiointresserade deltagare att lära känna på plats. 

Anmälningen kommer öppna inom en väldigt snar framtid så kontakta redan nu stationschefen eller ordföranden på din radiostation om du är intresserad av att följa med på möteshelg!

Under möteshelgen kommer vi även att hålla ett protokollfört möte där det finns möjlighet att påverka Studentradion i Sveriges framtida aktivitet och inriktning. Börja därför klura på eventuella motioner ni vill få behandlade under mötet och skicka dem sedan till ordforande@studentradion.se.

Vi kommer också att välja ordförande, kassör, intern revisor, delar av valberedningen samt tre ledamotsposter för verksamhetsåret 2023 under mötet. Är du intresserad av en någon av dessa förtroendeposter eller vet du någon studentradiointresserad person som skulle passa perfekt för någon roll? Kontakta då valberedningen på valberedning@studentradion.se

Hur värvar man nya medlemmar?

Hur värvar man nya medlemmar?

Under Studentradion i Sveriges årsmöte i Falun i våras hölls en workshop i medlemsrekrytering där deltagarna från våra medlemsstationer delade med sig av hur de värvar medlemmar till sina föreningar. Vi diskuterade även studentradions styrkor och brainstormade fram nya idéer om hur man får fler intresserade av att börja med studentradio. Nu finns äntligen sammanställningen av alla dessa tips och tankar i Medlemsportalens nya Guide-flik.

Direktlänk till dokumentet hittar du även här!

Har du och din station fler tips som inte finns i dokumentet? Hör av er till info@studentradion.se så uppdaterar vi listan.

Studentradio bevakar valet 2022

Studentradio bevakar valet 2022

Nu är det bara några dagar kvar till valdagen och det politiska kampanjandet och debatterande är i full gång. Men är du fortfarande osäker på hur du ska rösta den här gången? Är det kanske första gången som du ska välja valsedlar att stoppa ner i kuverten? Eller vill du veta vad partierna specifikt vill göra för dig som student? Våra medlemsstationer bevakar valet 2022 på en rad olika sätt – både i poddform men även med traditionella valvakor på valdagen. Du kan lyssna här:

Radio AF
Radio AF har gjort intervjuer med de olika partierna som du hittar som poddar på deras hemsida eller på Spotify. De anordnar även en valvaka i etern som sänds på deras hemsida klockan 19:30-01:30 på söndag.

Radiosvallet
Radiosvallet sänder en valdebatt med lokala ungdomsförbund i Sundsvall live nu på fredag klockan 14:00. Lyssnar gör du på deras hemsida!
 
K103
K103 Göteborgs Studentradio har producerat ett valprogram där representanter från alla partier som sitter i Göteborgs kommunfullmäktige har intervjuats. Intervjuerna hittar du på Spotify.

Så leta fram ditt röstkort – nu röstar vi!

Ny folder om studentradio!

Ny folder om studentradio!

Lagom till terminsstarten så har Studentradion i Sverige tagit fram en folder för att uppmärksamma våra medlemsföreningar runt om i landet samt lyfta fram studentradio som en viktig del av Sveriges medielandskap.

Om du är nyfiken så kan du bläddra i foldern om du klickar här: Studentradion i Sveriges nya folder!

Exemplar av den fysiska foldern kommer även att skickas ut till våra medlemsstationer i början av hösten för att underlätta i till exempel medlemsrekryteringen. Vet ni redan nu att er station vill ha en bunt? Hör av er till kansliet så skickar vi ut dem till er så fort vi kan!

sv_SE