Studentradio för Musikhjälpen 2023

It’s the most wonderful time of the year – Musikhjälpentider! Årets Musikhjälpensändningar har dragit igång och temat den här gången är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Bland våra medlemsföreningar är Musikhjälpen en viktig årlig tradition som engagerar medlemmar, studenter och ibland hela städer. Årets initiativ har redan hunnit dra igång och här kommer en sammanfattning av allt som är på gång:

K103
K103 i Göteborg samlade in pengar för Musikhjälpen under sin livedag i fredags. Deras insamlingsbössa kan man fortfarande donera till här.

Radio Shore
I Kalmar sände Radio Shore live den 8-10 december och lyckades samla in hela 42 000 kronor bara under sina sändningar. Det var en helhelg av poddar, gäster, körsång och livemusik, men bara för att helgen är förbi så är Radio Shore inte färdiga med Musikhjälpen. Deras bössa är fortfarande öppen (du hittar den här) och de har ett helt gäng med finfina Tradera-auktioner att bjuda på.

Radiosvallet
Studentradion i Sundsvall är halvvägs igenom sitt sändningsmaraton och precis som ifjol så hittar du deras sändningar på Twitch. Kanske vill du som nattuggla titta in i natt vid fyratiden då de diskuterar true-crime eller varför inte lyssna på Smugglers Gold som spelar live klockan 16 imorgon. Radiosvallet har även auktioner uppe på Tradera! (Och bössa såklart.)

Umeå Studentradio
I Umeå är de också redan igång med sin maratonsändning som pågår till klockan 15 imorgon torsdag. Skynda skynda att lyssna på deras hemsida så kanske du hinner önska en låt också! Bössa hittar du här.

RadioLUR
Musikhjälpens glasbur står i år i Växjö och såklart är vår medlemsstation i Växjö med på tåget. De har en egen livesändning från sin studio ”Kuben” på campus från klockan 12 på torsdag till 12 på fredag då du får följa med in i Växjös studentvärld och möta många av stadens studentföreningar. Har du en favoritstudentförening (vissa har favoritpokemons, andra favoritstudentföreningar)? Då kan du donera i Campus Växjös Musikhjälpenbössa när just din förening intervjuas. Håll utkik på RadioLURs Instagram för länk till själva sändningen.

Radio DUR Dalarnas studentradio
I år teamar Dalarnas studentradio upp med Dalarnas student-TV och gör en maratonsändning 15-16 december. Sändningen kan du se på Dalarnas Student-TVs Youtubekanal och insamlingsbössa finns här.

Radio AF
Den 15-17 december kör Radio AF i Lund sin årliga Musikhjälpensändning. De utlovar snack, musik och önskelåtar i dagarna tre. Webbradion kan du ratta in på deras hemsida och bössa finns här.

Så om du vill ha ett litet miljöombyte från Musikhjälpens gröna bur i en timme eller två så rekommenderar vi dig varmt att följa någon av våra medlemsföreningars livesändningar de kommande dagarna! Och varje liten gåva i deras Musikhjälpenbössor räknas!

Färdigheter

Upplagt på

2023-12-13

sv_SE