K103

Göteborg

 

Vi erbjuder något unikt!

Vi erbjuder något unikt! Hos oss kan du som ung radiointresserad få prova på att sända radio. Har du tiden, idéen och energin har vi kunskapen, utrustningen och frekvensen.

K103 erbjuder en mix av studentrelaterade nyheter och redaktionellt material tillsammans med ny, ung musik. Producerat och levererat lokalt av och för Göteborgs studenter. K103 är det enda sammanhållna studentmedia som riktar sig till studenter både från Chalmers och Göteborgs universitet. Vi är även en viktig länk mellan Göteborgs stad och studenterna. Genom K103 får studenten reda på vad som händer i Göteborg och den vanlige göteborgaren får veta vad som händer i studenternas värld. Vi kan studentvärlden. Vi kan Göteborg. Vi kan radio.

K103 startade 1979 och har sedan dess expanderat kraftigt. Idag sänder stationen 40 timmar per vecka över Storgöteborg på frekvensen 103,1 MHz. Sändningarna når även resten av världen via hemsidan. K103 består av ca 30 redaktioner som bland annat producerar samhälls- kultur- och musikprogram. Bakom redaktionerna finns drygt 130 ideellt arbetande medlemmar som lägger ner både hjärta och själ i radioproduktionen.

Göteborg har inte ett samlat campus som fungerar som en naturlig träffpunkt för studenter. Därför anser vi att det är viktigt att aktivt arbeta för att sammanföra, engagera och informera den ökande mängd studenter som lockas till Göteborg. Hos oss möts man över institutionsgränserna. Utbildning och stöd ges kontinuerligt från stationen i samarbete med Folkuniversitetet.

K103 har samarbeten med JMG – Journalisthögskolan i GBG, Piteå FM, SRS – Studentradion i Sverige samt studenttidningarna Tofsen och Spionen. Med de sistnämnda delar vi varje år vid valborg ut priset Guldtummen, till den som gjort något bra för Göteborgs studenter.

Lyssna på K103 här: Mixcloud eller Hemsida. Du hittar våra poddar på Acast / Spotify /iTunes.

k103.se

info@k103.se

Våra stationer

DUR Dalarnas studentradio

K103

Radio AF

RadioLUR

Radio SHORE

Radiosvallet

SH Radio

Stampus FM

Stockholm College Radio

Studentradion 98,9

Umeå Studentradio

DUR Dalarnas studentradio

K103

Radiosvallet

Radio AF

Stampus FM

RadioLUR

Radio SHORE

SH Radio

Stockholm College Radio

Studentradion 98,9

Umeå Studentradio

sv_SE