Nu spökar det – men Keep Kalmar!

Nu spökar det – men Keep Kalmar!

Den här helgen hoppar klockan en timme framåt och plötsligt kommer mörkret att falla över Norden innan du ens har hunnit ta på dig din jacka för att lämna skolan för dagen.

Som tur är finns det alltid bra radio att fylla dina hörlurar med när du är på väg hem genom höstrusket. Som till exempel Nordljuds radioprogram Keep Kalmar. Den här söndagen (31 oktober) sänds tredje avsnittet på Radio AF klockan 17:00 och i Halloweens tecken så blir det en massa rysligt intressant innehåll! Bland annat bjuds det på ett reportage med Johanna Söderström som är en singer/songwriter och professionell skrämmare i ett spökhus. Dessutom blir det en intervju med den göteborske artisten Silveräpplen. I studion hittas som vanligt programledaren Mattias Carlberg.

Har du redan planer på söndag klockan fem? Självklart kan du också lyssna på Keep Kalmar i efterhand. Podcastversionen hittar du på: Spotify, Acast, Apple Podcasts and Mixcloud efter att programmet har sänds. Eller slå på radion klockan 22:00 på torsdag då K103 sänder en repris av programmet!

Äldre program från terminen hittar du here på Nordljuds hemsida.

Nu är tablån för årets Radiomaraton här!

Nu är tablån för årets Radiomaraton här!

Nu börjar årets Radiomaraton verkligen att närma sig! På fredag är det äntligen dags för Studentradion i Sverige att låta våra medlemsföreningar runt om i landen få ordet under ett sju timmar långt maraton. Årets tema är ”Lokalt” och det har sex av våra medlemsstationer tolkat fritt i varsin timme. Den 29 oktober klockan 13:00-20:00 blir det diskussioner, skratt och ett fantastiskt myller av Sveriges alla dialekter i etern . 

Tablån för dagen ser ut så här:

13:00 – 14:00 Umeå Studentradio, Umeå
14:00 – 15:00 Radiosvallet, Sundsvall
15:00 – 16:00 Studentradion 98,9, Uppsala
16:00 – 17:00 K103, Göteborg
17:00 – 18:00 RadioLUR, Växjö
18:00 – 19:00 Radio AF, Lund
19:00 – 20:00 Intervju med Ludde Samuelsson

Vill du lyssna på Radiomaratonet? Så klart du vill! Du hittar sändningen här:

  • Webbradion på K103.se
  • K103 i appen Tuneln Radio (finns att ladda ner på Appstore och Google Play) 
  • På FM-bandet 103,1 MHz i Göteborgsområdet
Höstens stormöte i Uppsala

Höstens stormöte i Uppsala

Den 12-14 november går nästa stormöte av stapeln i Uppsala. Studentradion i Sverige och värdstationen Studentradion 98,9 är mycket glada över att få välkomna våra medlemmar till det första fysiska medlemsmötet på över ett och ett halvt år. Det blir en helg fylld av möten, workshops, nätverkande och skoj! Vi jobbar även på att ta fram en möjlighet att delta på själva mötesdelen på söndagen digitalt.

Det här vill du såklart inte missa! Kontakta stationschefen eller styrelsen på din studentradiostation så snart som möjligt om du är intresserad av att delta på mötet. En anmälningslänk har redan gått ut till alla stationer.

Kom även ihåg att det under söndagens möte, den 14 november, kommer hållas ett val för en rad förtroendeposter inom organisationen. De poster som söker nya personer den här gången är:

  • Chairman
  • Treasurer
  • Tre styrelseledamotsposter (varav en med fokus samarbeten)
  • Tre valberedningsposter (varav en sammankallande)
  • Internal auditor

Är du intresserad av att kandidera för någon av de här rollerna inom organisationen – eller känner du någon som skulle passa något uppdrag perfekt? Hör av dig till SRS valberedning på: valberedning@studentradion.se innan den 24 oktober.

Visst ses vi i Uppsala?

Ludde Samuelsson – Ambassadör för SRS Radiomaraton

Ludde Samuelsson – Ambassadör för SRS Radiomaraton

Studentradion i Sverige är mycket glada över att kunna presentera Ludde Samuelsson som ambassadör för årets radiomaraton.

Ludde är ursprungligen från Malmö och gick med i Radio AF 2011 för att uppnå sin dröm om att bli stand-up-komiker. Under sina tre år på Radio AF var han en del av ett humorprogram och en morgonshow, och producerade dessutom stationens ljudbild. Som stand-up-komiker, utbildad journalist, författare och podcaster rör han sig mellan många aktiviteter; bland annat jobbar han med Ring så spelar vi och Kvällspasset i Sveriges Radio P4. Han är även värd för Ludde Samuelsson-Comedy Club och podcasten ”Stjärnkrigspodden” om Star Wars. För Ludde Samuelsson har studentradio varit avgörande för hans karriär. ”Om det inte vore för studentradio hade jag inte varit podcaster. Jag skulle inte ha verktygen eller intresset.”

Styrelsemötet i Göteborg

Styrelsemötet i Göteborg

I helgen hade Studentradion i Sverige styrelseöverlämning. I ett varmt och stimmigt Göteborg välkomnades styrelsen av K103 som lät oss använda sina lokaler över helgen. Vi hade medlemmar på plats både fysiskt och digitalt, och ett fullspäckat schema. Det har varit tre intensiva dagar av planerande inför hösten, budgetgenomgångar, presentation av vilka våra medlemsstationer är (tänk att ni är hela 13 stycken nu) för de nya i styrelsen och en massa mer.

Vi i styrelsen är så taggade på att fortsätta stötta våra medlemsstationer på alla sätt vi kan, möjliggöra fler samarbeten för att främja studentradio och anordna en ny omgång av givande ambassadörsmöten. Dessutom har vi ju ett härligt gäng av projekt och event att se fram mot: Nordljud, Radio Marathon, vår festival för radiodokumentärer och höstens stundande stormöte. Vi har helt enkelt så mycket kul på gång de kommande månaderna!

Håll i er och stay tuned, nu kör vi!

en_GB