Hej SRS! 

Våren står i full blom här i Göteborg och jag hoppas att solen har hittat till era städer också. Först och främst vill jag rikta ett stort tack till alla deltagare och arrangörer av stormötet i Uppsala! Frukten av diskussionerna vi hade kommer att ge skörd genom det fortsatta arbetet med vår visionsgrupp. Många intressanta tankar och förslag kom upp och vi gör vårt bästa för att dokumentera och diskutera detta inom styrelsen.

Förutom visionsarbetet så har vi även gjort framsteg i vår omvärldsbevakning. I skrivande stund har flera av våra medlemsstationer ingått i ett reklamsamarbete med Unionen Student under de kommande veckorna. SRS är och kommer fortfarande att vara en ideell, icke-vinstdrivande organisation men vi ser denna typ av samarbeten som en fördel för våra medlemmars ekonomi. Att hitta alternativa inkomstkällor har legat högt upp på våran dagordning och vi hoppas kunna fortsätta söka liknande samarbeten i framtiden.

Det händer även spännande saker på andra Östersjön! Under året har vi haft löpande kontakt med den finska studentradion i Lahtis, Limu Radio, och utbytt idéer samt erfarenheter. En del av detta har mynnat ut i att Limu kommer att anordna ”the 1st International Student Radio Conference, ALTERNATIVES2016” i höst. Platsen för konferensen kommer att vara i Lahtis och detaljerna håller på att redas ut i detta nu. I styrelsen håller vi på att diskutera hur vår medverkan kan se ut och vi kommer att återkomma med mer information om detta med tiden.

Sommaren är snart här och det betyder lågsäsong för studentradio. SRS kommer dock fortfarande ha öppet som vanligt så tveka inte att höra av er med frågor och funderingar som vanligt!

På återseende, 
Alexander Ljungqvist

sv_SE