Här hittar du allt du behöver veta om föreningsfonden

Vad är föreningsfonden?

Föreningsfonden


Fonden är till för våra medlemsstationer och består av pengar som SRS öronmärker till stationerna varje år för att genomföra olika aktiviteter t.ex. hyra in spännande föreläsare till din station göra reportageintervjuer till ett nytt spännande inslag osv.  Med hjälp av denna fond har våra medlemsstationer helt enkelt möjlighet att planera och genomföra spännande aktiviteter som gynnar hela stationen.  Varje medlemsstation har möjlighet att få upp till 5000 kronor. Nu hittar du ansökningsblanketten direkt på hemsidan – kika under rubriken mallar & blanketter.

Ansökningsperioden är mellan 31/1-31/11, 2018.

Vilka aktiviteter kan vi få ersättning för?
Det finns tre typer av ändamål som ni kan få ersättning för:

  1. Reportageproduktion: Reportage som görs på er ort, på en annan ort eller i ett annat land
    Till exempel: Intervjuer på festival, sportevenemang eller andra arrangemang. Intervjua en person till ett reportage.

Ersättning ges för: Resa och boende för er och för den/de som blir intervjuade i reportaget.

  1. Utbildning: Få mer kunskap och utbildning inom ett område

Utbildning och kunskap som behövs på stationen. Det kan t.ex. handla om att öka sin kunskap i intervjuteknik, radioproduktion, styrelsearbete, marknadsföring, datorprogram eller ekonomi.

Till exempel: Hyra in en föreläsare. Utbildningar/kurser/studiecirklar i radioproduktion, styrelseutbildning, medlemsrekrytering och marknadsföring. Böcker och andra utbildningsmaterial.

Ersättning ges för: Resa, boende, kursavgift för er. Arvode till föreläsare. Kurs- och utbildningsmaterial. Lokalhyra i samband med utbildning (t.ex. kostnad för att hyra lokaler för föreläsningen).

  1. Kunskapsutbyte och nätverkande: Utbyta kunskap och skapa nätverk med andra aktörer

Till exempel: Besöka SRS-stationer, andra studentradiostationer i eller utanför Sverige, andra organisationer eller göra studiebesök på t.ex. Sveriges Radio och lokalradiostationer. Ersättning ges för: Resa och boende för er.

Om ni vill genomföra en aktivitet och är osäkra på ifall det går att få ersättning för den – hör gärna av er innan ni genomför den.

 

Hur går det till?
Hur går det till?
Stationen genomför en aktivitet som gynnar dess medlemmar och stationen i helhet. Efter aktiviteten är genomförd ansöker ni om pengar från fonden genom att redovisa vad ni har gjort och hur mycket det kostade. Det görs genom att fylla blanketten ni hittar här på medlemsportalen under ”Styrdokument, mallar & blanketter”

Ifylld blankett skickas till info@studentradion.se.

Sista dag att skicka in blanketten till kansliet är 30 november 2018.

För att få ersättning för aktiviteter som sker efter den 30 november 2018 får ni ansöka om medel från föreningsfonden 2019. Ni kan alltså ansöka om fonden flera gånger per år, dock beviljas ni max 5 000 kr/år från fonden per station och ansökningstid.

Goda exempel? Se Emma's coola reportage!

Vi besökte festivalen Where’s The Music med bidrag från SRS. Jag och Elisabeth som till vardags är musikläggare på PiteFM gjorde sju intervjuer sammanlagt under helgen. Det var en superkul upplevelse där vi fick prata med artister och träna på vårt journalistiska berättande.
Emma Isberg

Studentradiolistan, PiteFM

sv_SE