Nu har årets upplaga av Musikhjälpen dragit igång! Musikhjälpenburen står på Kungstorget i Göteborg och årets tema är För en tryggare barndom på flykt från krigArrangemanget har under de senaste 14 åren blivit en efterlängtad jultradition både inom radio och TV (man skulle till och med kunna kalla det en jultRADIOtion /föreningsadministratör, bosatt i Göteborg) och självklart är även flera av Studentradion i Sveriges medlemsstationer med och stöttar Musikhjälpen!

Radio Shore var först ut bland stationerna och sände live hela förra helgen. De samlade in hela 39 703 kronor till Musikhjälpen och har fortfarande många riktigt fina auktioner kvar som du kan buda på här!

Även Radiosvallet har hunnit börja sina Musikhjälpensändningar. Livemusik, luciakör och yoga är bara några av godheterna de bjuder på. Så gå genast till deras Twitch där det händer nu och imorgon! De har även auktioner på gång på Tradera.

Umeå Studentradio sänder ett radiomaraton för att samla in pengar. Och du behöver inte vänta länge – för de kör igång redan nu i eftermiddag. Klicka in dig på www.umeastudentradio.se och lyssna idag (13 december) från 14:45. Sedan rullar sändningen ända fram till klockan 17:00 imorgon. Umeå anordnar också en loppis till förmån för Musikhjälpen på plats så titta förbi om du råkar befinna dig i Umeå!

Radio AF sänder också ett radiomaraton – 16 december drar de igång sin 48-timmarssändning klockan 15:00. Du hittar Radio AF-gänget både på radioaf.se och på Twitch! Det ryktas om att ett musikquiz kommer dyka upp någon gång under helgen.

RadioLUR förbereder sig för att samla in pengar till Musikhjälpen med en sändning från sin studiokub på campus i Växjö den 15-16 december. Insamlingsbössa finns online och är du sugen på fika så finns både RadioLURs medlemmar och Felicia the Flamingo på plats med kaffe och skoj i kuben. Sändningen hittar du här!

Den här helgen kommer dina hörlurar gå varma för DUR sänder också 16-18 december och i sann Musikhjäpentradition så kan du önska låtar! Durs sändningar finns på hemsidan. Deras insamlingsbössa är redan öppen och du hittar den här.

Så en riktigt glad Musikhjälpenvecka till er allihopa!

sv_SE