Sommaren är på ingång men det betyder inte att studentradion tystnar. Tvärtom så är sommarmånaderna en utmärkt tid att samla material, fundera på nya programkoncept och planera inför höstterminen.

Festivaler och event: Från Lollapalooza på Gärdet till en liten indiefestival i ett hörn av stadsparken – sommaren är fylld av musikfestivaler. Så ansök om presspass, packa inspelningsutrustningen och ge dig ut på jakt efter radiomaterial att fylla höstens sändningar med. Intervjua morgondagens popstjärnor, prata med besökare och skildra stämningen på plats – att vara festivalreporter är en perfekt blandning av nytta och nöje! Och glöm inte bort allt annat som händer under sommaren: torgmarknader, uteloppisar, kulturfestivaler, sportevent – det finns människor att prata med överallt.

Nya programidéer: I början av höstterminen är det ofta mycket som händer på en gång och ibland går mycket på rutin. Använd sommarmånaderna till att fundera på vilken sorts studentradio du (eller ni som station) vill sända till hösten. Ska du fortsätta med samma programkoncept som på våren? Behöver din radiostation ett morgonprogram, nyhetssändningar eller kanske en quizshow? Är det här terminen som radioteater blir riktigt hett i studentradiosverige igen?

Förbered inför hösten: Sitter du i styrelsen för din studentradioförening eller har du en annan ansvarsroll på stationen? Börja redan nu planera inför de första veckorna på hösten. Bestäm om ni vill sända radio från olika insparksaktiviteter och ta reda på vem ni behöver ta kontakt med för att det ska kunna bli av, fundera på möjliga samarbeten med studentkåren eller andra studentföreningar och se över era medlemsrekryteringsstrategier. På sommaren finns det ofta lite extra tid att till exempel börja skissa på nya affischer eller ny merch.

På Studentradion i Sverige förbereder vi oss också för en liten sommarpaus, men först ska de sista lösa trådarna från vårterminen knytas samman och den nya styrelsen som valdes in under årsmötet i Stockholm få sin överlämning. Men redan nu vill vi på kansliet och i SRS styrelse säga tack för ett fantastiskt radioår! Hoppas att ni allihopa får en härlig sommar med vila, omväxling och äventyr! Visst ses vi till hösten igen?

sv_SE