Efter SRS stormöte den 17 december 2012 beslutades att Radio LUR från Växjö får fullvärdigt medlemskap i SRS. Detta innebär att SRS numera har tio st medlemsföreningar i nio län runtom i sverige!

Radio LUR  är en oberoende ideell förening. Nuvarande styrelse startade arbetet med att återuppliva studentradion på campus i Växjö redan i december 2011. I februari 2012 startade sittande styrelse upp en ny förening, Radio LUR, och har sedan dess arbetat för att bygga upp en fungerande och bra förening och radio.

Radio LUR har i skrivande stund lite drygt 20 sändande medlemmar, både enskilda studenter och föreningar/nationer. Några av dessa medlemmar är helt nya och kommer igång med sina sändningar kommande vecka och antalet timmar med sändningar kommer då öka. Totalt sänder de 11 timmars radio i veckan som går att lyssna på här(http://radiolur.se/). Radio LURs program är en blandning av musik, nöje och humor och totalt de 9 olika program plus tre stycken på ingång.

Emelie Andersson är ordförande för Radio LUR och skrev såhär i deras ansökan: ”Vi vill bli medlemmar i SRS eftersom vi ser att det finns stort potential för studentradion i Växjö. Vi har under terminsstart i höst fått tillskott av tre nya program och det är en positiv utveckling som vi ser fortsätter i stadig takt.
Vi i styrelsen är fast beslutna om att utveckla Radio LUR under vår mandatperiod och vårt mål är också att fortsätta rekrytera medlemmar och lyssnare för att på så vis få föreningen att växa. Vi vill också utbilda oss själva så mycket som möjligt för att kunna vara till hjälp för de som sänder varje vecka. Att bli medlem i SRS ser vi som ett steg i hela denna process och hoppas därför att ni godkänner vår ansökan.”

Vi gratulerar Radio LUR och önskar dem lycka till i sitt framtida arbete med studentradio.

sv_SE