IMG_5573

I mitten av maj anställde SRS en föreningsadministratör. Hon heter Karin Nordh och arbetar bland annat med att avlasta styrelsen i diverse uppgifter så som att administrera SRSs resereportagefond, medlemsregister och olika policydokument. Karin arbetar också med forum för diskussion och utbildningar för medlemmarna samt med system och rutiner för föreningsarbetet. Vi välkomnar Karin till vår organisation! Här kommer en kort intervju med henne.

Berätta kort om dig själv, vem är Karin Nordh?

Jag är född utanför Skövde, uppvuxen i Stockholm och bor för tillfället på västkusten över sommaren. Här badar jag i salt vatten, fiskar krabbor bland tången, snorklar i Gullmarsfjorden och klättrar på Bohusläns kända granitklippor. Jag har främst mitt föreningsengagemang från Amnesty International i Uppsala där jag haft många olika poster genom åren och där jag fortfarande är aktiv som informatör. I Uppsala har jag också läst min kandidatexamen i Utvecklingsstudier med inriktning på hållbar utveckling och sociologi. Mitt senaste arbete var som lokalföreningsombud på Riksförbundet Unga Allergiker. Jag har ett stort intresse för föreningsdemokrati och organisationsutveckling som jag fått med mig från flera olika organisationer, ideella engagemang och studier.

Hur ser du på ditt uppdrag som föreningsadministratör hos Studentradion i Sverige?

Att arbeta som föreningsadministratör hos SRS känns både spännande, utmanande och roligt. SRS är en organisation som har väldigt mycket energi och som under de senaste åren vuxit och utvecklats jätte mycket. Jag ser min roll som administratör som ett sätt att hjälpa organisationen att utvecklas ännu mer då styrelsen kan åstadkomma mer med en anställd som avlastar. Jag är intresserad av strategiska frågor likväl som att arbeta operativt och ser min roll som en kombination av de båda.

Vad gör en organisation till en bra organisation?

Jag tror att ett nyckelord för en bra organisation är god kommunikation. Har man ett öppet klimat som välkomnar diskussioner och samtal och samtidigt skapar rutiner som möjliggör kommunikation så finns alla möjligheter för en organisation. Men kommunikation är mer än så, att skapa schysta möten med högt i tak som ger plats för idéer och funderingar är viktigt för att behålla gnistan och för att sporra kreativiteten.

Vad känns mest spännande med arbetet på SRS?

Mest spännande för mig just nu är att få lära sig om studentradio och sändningar och att få lära känna stationerna och deras arbete. En organisation är ju dess medlemmar och för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt för SRS känns det jätte viktigt att lära sig av den verksamhet som bedrivs och människorna bakom den. Att dessutom få vara med och utveckla SRS i det spännande stadiet som organisationen är i känns otroligt givande och roligt.

Hur ser du på SRS framtid?

Jag ser framför mig en stor organisation med starka resurser att stötta och utveckla studentradioaktiva och studentradioverksamheten i Sverige. Ett SRS som kommer att genomföra massa roliga nationella projekt och samarbeten och vara en självklarhet för alla studenter som vill pyssla med radio.

Vill du har mer information eller har frågor och funderingar kan du kontakta Karin på karin.nordh@studentradion.se eller ringa 0703429387.