Vilka är SRS?
Studentradion i Sverige (SRS) är en riksorganisation för Sveriges studentradiostationer med 10 medlemsföreningar runtom i Sverige och ca 25 000 medlemmar. Föreningen startades på 90-talet och har vuxit explosionsartat de senaste åren. Under det senaste året har föreningen mångfaldigat sina aktiviteter och fördjupat samarbetet mellan medlemsföreningarna. SRS har sin huvudsakliga inkomstkälla i statsbidraget från Ungdomsstyrelsen vilket har skapat goda förutsättningar för fler projekt och aktiviteter för att förbättra studentradioverksamhet i Sverige.

Nu söker SRS en administratör som kan hjälpa föreningen att strukturera och utveckla vårt arbete. Föreningen har hittills varit helt ideell och har nu svårt att klara av arbetsmängden på ideell basis. Vidare har föreningen stor utvecklingspotential och kommer under året att starta en rad nya projekt som ska planeras och genomföras.

Att arbeta som föreningsadministratör
Tjänsten innebär administrativt arbete med uppgifter som att praktiskt planera inför möten och andra träffar, administrera projekt, assistera SRS styrelse samt samordna medlemsregister.

Den innebär även arbete med att utveckla system och rutiner för föreningen på ett hållbart vis. Det kommer ges stor frihet att utveckla föreningens arbete.

SRS söker dig
Studentradion i Sverige söker dig som har erfarenhet av ideella föreningar och gärna riksorganisationer. Du ska ha lätt att ta till dig stora mängder material. Dina kunskaper i Office-paketet är mycket goda och du har koll på internet och sociala medier.

Som person är du utåtriktad och har hög social kompetens. Du är kommunikativ och trivs utmärkt med att ge service. Det är viktigt att du är ordningsam med känsla för organisering. Dessutom är du driven och har viljan att lära dig nytt samt att utveckla en ung organisation.

Tjänsten är inte platsbestämd utan tänkt att skötas hemifrån eller hos någon av SRS lokalföreningar. Om du är intresserad av tjänsten vill SRS ha din ansökan senast 25 februari. Ansökan samt CV skickas in via mejl till vice@studentradion.se.
 

Start: mars-april 2013
Uppdragets omfattning: Halvtid mars 2013 – februari 2014
Kontakt: Emilia Håkansson, Vice Ordförande
Email: vice@studentradion.se
Sista ansökningsdatum:
25 februari 2013