Har du praktik i höst? Vill du lära dig mer om hur det är att jobba i en ideell organisation? Vill du ha en praktikplats där du får stort eget ansvar, riktiga arbetsuppgifter och en engagerad handledare som hjälper dig i din utveckling? Då borde du söka praktik på Studentradion i Sverige!

 

Om oss

Studentradion i Sverige jobbar för att främja studentradioverksamhet i landet. Vi samlar radiostationer med syfte att utbyta kunskaper, öka redaktionellt samarbete och skapa samverkan unga radiostudenter emellan. Vi har cirka 25 000 medlemmar och 12 lokalföreningar, från Piteå i norr till Lund i söder. Sett till antal medlemmar är vi en av Sveriges största ungdomsorganisationer!

 

Om praktiken

Som praktikant på Studentradion i Sverige får du en inblick i hela vår verksamhet och en helhetssyn på hur det är att jobba i en av ideell organisation. Vi är måna om att vi som organisation kan bidra till din utveckling inom ett eller flera områden. Hos oss kommer du att få jobba med “riktiga” arbetsuppgifter och ditt arbete kommer att göra verklig skillnad för organisationen. Vi lägger stor vikt vid att anpassa arbetsuppgifterna så att de passar dig och dina intressen, kunskaper och styrkor. Du kan till exempel få jobba med att:

  • Utveckla och hantera våra kommunikationskanaler
  • Planera och arrangera större träffar, hålla utbildningar och workshops
  • Organisationsutveckling, metoder för medlemsrekrytering, ansöka om projekt- och verksamhetsbidrag
  • Administrativa och ekonomiska uppgifter
  • Skriva rapporter, policydokument

Om du gör en praktik hos oss en längre period så vill vi också att du under tiden driver ett eget projekt.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med generalsekreteraren som också kommer att vara din handledare under praktiktiden. Praktiken är förlagd till på vårt kansli på Gärdet i Stockholm.

Praktiken bör vara en del av din utbildning och du ska ha en huvudman genom ditt universitet, högskola eller yrkeshögskola. Vi erbjuder tyvärr ingen praktiklön. Praktiken ska vara mellan 4 till 20 veckor lång.

 

Du som söker

Vi söker dig som

  • Är självgående och gärna tar stort eget ansvar.
  • Är lösnings- och utvecklingsorienterad.

Vi tror att du

  • Har erfarenhet av ideellt engagemang, gärna i en ungdoms- eller studentorganisation.
  • Studerar och/eller har erfarenhet av media, kommunikation, statsvetenskap, sociologi, samhällsvetenskap, projektledning, processutveckling, journalistik eller liknande.

 

Har du några frågor?

Hör gärna av dig till generalsekreterare Nadine Ghawi på nadine.ghawi@studentradion.se eller 070 341 93 87.

 

Ansökan

Ansökan görs via detta formulär. Sista ansökningsdag är 15 maj. Vi kommer dock att gå igenom ansökningar och genomföra intervjuer löpande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!