#7 november 2015

 

Nyhetsbrevet skickas till dig som stationschef/ordförande eller SRS-ansvarig. Sprid gärna informationen vidare genom att sätta upp ett exemplar på din anslagstavla, vidarebefordra mailet till aktiva medlemmar eller ta upp det på nästa medlemsmöte. Det är ett bra sätt att sprida aktuell information om SRS till så många som möjligt i organisationen. 

---

Innehåll

1. Styrelsen informerar
- Hälsning från styrelsen
- Utvärdering årsmöte

2. Kansliet informerar
- Rabatterade resor med SJ
- Ny hemsida
- Ansökan föreningsbidrag 2016

- Sök SRS fonder

3. SRS medlemsstationer
- Musikhjälpen 2015

4. Utanför SRS
- Möt makthavare med LSU

---

1. Styrelsen informerar

Hälsning från styrelsen

Kära SRSare,

Tack för ett bra årsmöte i Falun och ett särskilt tack till DUR som arrangerade mötet!

På årsmötet antog ni bland annat en ny budget och verksamhetsplan för 2016 samt en visionsstrategi för SRS. Ni valde även en ny styrelse, valberedning och revisor för 2016:

Ordförande: Alexander Lucas Ljungqvist
Vice ordförande: Madeleine Ruuth
Kassör: Eva Gustavfsson
Ledamöter: Erik Torstensson, Malin Fagerberg, Josefi Jönsson och Fredrik Helgesson
Valberedning: Lisa Grettve, Alma Hogenäs och Kerstin Adolfsson
Revisor: Jonte Samuelsson (intern) och Karl Norstedt (extern)

Protokoll från de senaste styrelsemötena hittar ni på SRS hemsida.

Allt gott!
Styrelsen

Utvärdering årsmöte

Ni som inte gjort det än - fyll i utvärderingen av årsmötet! Era synpunkter är värdefulla för SRS kommande årsmöten. Fyll i utvärderingen här.

 

2. Kansliet informerar

Rabatterade resor med SJ

SRS medlemsstationer kan nu få rabatt på tågresor med SJ. Det gäller resor som görs inom ramen för verksamheten. Information om hur ni går tillväga för att få rabatt har skickats ut på mejl.

Kom ihåg att ni också kan söka ersättning från SJ för försenade tågresor i samband med SRS årsmöte i Falun. Lär mer på sj.se.

Ny hemsida

Arbetet med SRS nya hemsida är i full gång. Hemsidan har fått ett nytt utseende och är ännu under uppbyggnad. Gå gärna in på sidan redan nu och kolla att informationen om er station stämmer.

SRS kommer inte att skriva ut kontaktuppgifter till stationschefer och ordförande på den nya hemsidan eftersom dessa ändras med jämna mellanrum. Vi kommer istället att länka till stationernas hemsidor  - så dubbelkolla gärna att kontaktuppgifterna ni angett på er sida är aktuella.

Ansökan föreningsbidrag 2016

Det börjar bli dags att ansöka om föreningsbidrag för 2016. Tänk på att sista december i år är sista dag att samla in nya medlemmar för 2016 års ansökan.

31 januari är sista dag att skicka in medlemsregister för 2015. 31 december är sista dag att rekrytera nya medlemmar.

29 februari är sista dag att lämna in ansöknings- och redovisningsblankett, stadgar, verksamhetsberättelse m.m.

Sök SRS fonder

Det går fortfarande att söka pengar från SRS utbildningsfond och resereportagefond. På ansökningsblanketterna finns all information om hur ni söker stöd från fonderna. Blanketterna finns att hämta på hemsidan. Sista dag att skicka in ansökningsblanketterna är den 30 november.

---

3. SRS medlemsstationer

Musikhjälpen 2015

Musikhjälpen går av stapeln 13-19 december och årets tema är "Ingen ska behöva fly undan klimatet - din musik räddar liv!"

Flera medlemsstationer arrangerar egna evenemang till förmån för Musikhjälpen. Till exempel kommer DUR att sända dygnet runt under veckan från en glasbur med radio- och tv-studio på Stora Torget i Falun. RadioLUR är med och arrangerar "Växjö Campus för Musikhjälpen" och kommer bland annat att sända radio oavbrutet i 24 timmar. Radio Shore kommer under tre dagar att fylla Larmtorget med musik och sända live-TV och radio från morgon till sen kväll.

Anmäl ert engagemang på Musikhjälpens hemsida och skriv om det i SRS Facebookgrupp - så samlar vi all information och försöker få till ett nationellt pressmeddelande.

---

4. Utanför SRS

Möt makthavare med LSU

LSU - Sveriges Ungdomsorganisationer möter makthavare i en ny samtalsserie under hösten. LSU bjuder in experter inom olika politikområden för att diskutera utmaningar och reformer för unga, samhället och en global värld. Under träffarna är det fokus på samtalet men det är också ett bra tillfälle att nätverka och lära sig mer.

Träffarna är gratis och hålls i Stockholm. Läs mer och anmäl dig på LSUs hemsida.

---

Nästa nyhetsbrev

Nästa nyhetsbrev kommer i december. Vill du tipsa om en nyhet som ska med i nyhetsbrevet eller är det fler på din station som vill ha nyhetsbrevet? Mejla till info@studentradion.se.

---

Studentradion i Sverige
 c/o Mossutställningar
Hangövägen 18
115 41 Stockholm

070 341 93 87
info@studentradion.se
www.studentradion.se

---