#5 september 2015

Nyhetsbrevet skickas till dig som stationschef/ordförande eller SRS-ansvarig. Sprid gärna informationen vidare genom att sätta upp ett exemplar på din anslagstavla, vidarebefordra mailet till aktiva medlemmar eller ta upp det på nästa medlemsmöte. Detta är ett bra och viktigt sätt att sprida aktuell information om SRS till så många som möjligt i organisationen. 

---

Innehåll

1. Styrelsen informerar
- Hälsningar från styrelsen
- Datum inför årsmötet i Falun 23-25 oktober
- Nominera till SRS styrelse, valberedning och revisor

2. Kansliet informerar
Ny föreningsadministratör
- Nytt kansli
- Sök SRS fonder

3. SRS medlemstationer
- Studentradion 98,9 utsedd till Årets Närradio

4. Utanför SRS
- World College Radio Day 2015
- Radiohjälpen startar insamling för människor på flykt

---

1. Styrelsen informerar

Hälsningar från styrelsen

Kära SRSare,

Välkomna tillbaka efter en härlig sommar! Hösten är här och för vår del innebär det förberedelser inför årsmötet 23-25 oktober. Vi har tidigare skickat ut kallelse, inbjudan, remisser och länk till anmälan till er per mejl. Det finns också att ta del av här: studentradion.se/clomid/arsmote2015. Vi ser fram emot att höra era kommentarer och åsikter kring remisserna. Sista dag att skicka in remiss-svar är den 2 oktober. Se fler viktiga datum inför årsmötet nedan.

Som ni vet har Michaela klivit av som ordförande och vi i styrelsen har fördelat hennes arbetsuppgifter emellan oss. Om ni har några funderingar är det bara att höra av sig.

Protokoll från styrelsemötena från mars till september hittar ni på studentradion.se/clomid/protokoll.

Trevlig start på hösten!
Styrelsen

Datum inför årsmötet i Falun 23-25 oktober

Här är datum att ha koll på inför årsmötet i Falun:

• 25 september - Sista dag att anmäla sig till årsmötet

• 25 september - Sista dag att skicka nomineringar till valberedningen

• 2 oktober - Sista dag att skicka in remiss-svar till styrelsen

• 2 oktober - Sista dag att skicka motioner till styrelsen

• 9 oktober - Dagordning och alla handlingar inför årsmötet skickas ut

• 23-25 oktober - Årsmöte i Falun!

Nominera till SRS styrelse, valberedning och revisor

Till årsmötet i Falun ska SRS välja en ny styrelse, valberedning och revisor. Tycker du att det låter spännande med styrelsearbete i en riksorganisation som samlar Sveriges studentradiostationer, fattar beslut och gör aktiviteter tillsammans? Är du en intresserad av att leta fram SRS nya styrelse till årsmötet 2016? Eller är du intresserad av att granska styrelsens arbete för att se hur de genomför sitt arbete? Nominera dig själv eller någon annan till ett förtroendeuppdrag i SRS! Valberedningen söker kandidater till följande uppdrag. Alla uppdrag är på ett år:

- Ordförande
- Vice ordförande
- Kassör
- Styrelseledamöter
- Valberedare
- Revisor

Valberedningen tar emot förslag på kandidater till och med den 25 september. Mejla dina nomineringar till valberedning@studentradion.se.

Väl mött!
SRS valberedning: Carl-Oscar, Dev och Mattias

---

2. Kansliet informerar

Ny föreningsadministratör

Hej Studentradiovänner!

Jag heter Nadine Ghawi och är SRS nya föreningsadministratör. Jag började på SRS redan i juni och mjukstartade då genom att jobba deltid. Sedan september jobbar jag nu heltid på SRS.

Jag är statsvetare i grunden och har ett stort intresse för allt som rör ungdomsorganisationer och det civila samhället. Jag har min bakgrund i framför allt Röda Korsets Ungdomsförbund där jag har haft förtroendeuppdrag på både lokal och nationell nivå. Närmast kommer jag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor där jag har jobbat mest med projektbidrag till barn och ungas organisering.

Det känns jätteroligt att ha börjat på SRS. Jag hoppas kunna bidra med min kunskap om och erfarenheter av ideellt engagemang och organisering. Jag tar också mer än gärna del av era tankar och idéer kring hur SRS skulle kunna fortsätta utvecklas. Om ni har en idé om alltifrån ett projekt som SRS borde göra till hur hemsidan bör se ut - hör gärna av er till mig! Ni är kärnan i SRS verksamhet och era synpunkter är värdefulla. Ni når mig lättast på nadine.ghawi@studentradion.se eller 0735-770250/0703-419387.

Jag har redan varit i kontakt med några av er - och jag ser fram emot att träffa många fler av er på årsmötet i Falun. Fram tills dess önskar jag er en härlig höst med mycket sändningstid.

Allt gott!
Nadine

Nytt kansli

SRS kansli har flyttat in i nya lokaler i Stockholm. Det innebär att ni från och med nu ska skicka all post till SRS till:

Studentradion i Sverige
c/o Studio Mossutställningar, Apelns Graf
Hangövägen 18
155 41 Stockholm

Sök SRS fonder

Det går fortfarande att söka pengar från SRS utbildningsfond och resereportagefond. På ansökningsblanketterna finns all information om hur ni söker stöd från fonderna. Blanketterna finns att hämta på studentradion.se/clomid/fonder. Sista dag att skicka in ansökningsblanketterna är den 30 november.

---

3. Nytt från SRS medlemsstationer

Studentradion 98,9 utsedd till Årets Närradio

Studentradio regerar närradion! Studentradion 98,9 vann Stora Radiopriset 2015 i kategorin "Årets Närradio". Stort grattis önskar SRS! Grattis också till PiteFM och Radio AF som var nominerade i samma kategori.

---

4. Utanför SRS

World College Radio Day 2015

Den 2 oktober går World College Radio Day av stapeln. Vill station vara med? Anmäl er och läs mer om World College Radio Day på worldcollegeradioday.com.

Radiohjälpen startar insamling för människor på flykt

Radiohjälpen har startat en insamling för att hjälpa människor på flykt. Läs mer om insamlingen och om hur man kan hjälpa till på svt.se/radiohjalpen/insamling-for-manniskor-pa-flykt.

---

Nästa nyhetsbrev

Nästa nyhetsbrev kommer i oktober. Vill du tipsa om en nyhet som ska med i nyhetsbrevet eller är det fler på din station som vill ha nyhetsbrevet? Mejla till info@studentradion.se.

---

Studentradion i Sverige
 c/o Studio Mossutställningar, Apelns Graf
Hangövägen 18
115 41 Stockholm

www.studentradion.se
info@studentradion.se

Föreningsadministratör Nadine Ghawi
nadine.ghawi@studentradion.se 

0735-770250/0703-419387

---