#4, 2015

Nyhetsbrevet skickas till  stationschefer och ordförande samt till SRS-ansvarige på stationerna. Sprid gärna informationen vidare genom att sätta upp ett exemplar på er anslagstavla, vidarebefordra mejlet till aktiva medlemmar och ta upp nyhetsbrevet som en punkt under nästa medlemsmöte. Det är bra och viktigt att sprida aktuell information om SRS till så många som möjligt i organisationen för att synliggöra vad som händer nationellt och lokalt i SRS.

Kansliet och SRS styrelse tar gärna emot synpunkter på hur nyhetsbrevet och kommunikation från och inom SRS kan utvecklas. 

---

Innehåll

1. Styrelsen & Kansliet informerar 

- Hälsning från föreningsadministratören.

- Hälsning från SRS ordförande.

 

2. Medlemsinformation 

- Viktig information om Föreningsbidragsansökan 2015.

- Utbildningsfonden.

 

3. SRS medlemstationer

- Radio Campus Örebro vikarierar.

- Tipsa gärna.

 

4. Tips till stationerna

 - Annons för rekrytering av föreningsadministratör. 

---

1. Styrelsen & kansliet informerar

Sedan föra nyhetsbrevet har styrelsen arbetat på, haft styrelsemöte per telefon. 

Styrelsen ser mycket fram emot april och Stormötet i Piteå, och hoppas att ni är lika peppade. 

Vi hörs och ses framöver.

 

/Styrelsen för SRS

---
---

Hälsning från föreningsadministratören. 

Ibland sker förändringar ganska fort och nu är en sådan tid då det sker flera förändringar i mitt liv. Jag kommer från mitten av maj att tillfälligt flytta hem till Västkusten av lite olika anledningar, privata anledningar. 

I detta beslutet att bo på Västkusten ett tag har jag även tagit beslutet att lämna tjänsten som föreningsadministratör för SRS. Den främsta anledningen till beslutet att lämna är att jag behöver ha fokus på andra saker den närmaste tiden. Dessutom har jag fått ett uppdrag i Göteborg som jag inte ville tacka nej till. 

Detta gör att det kommer ske förändringar ganska snart i SRS. Under maj månad lämnar jag organisationen och fram tills dess hjälper jag såklart er med diverse medlemsfrågor. Jag kommer finnas på plats under stormötet i Piteå och svarar på gärna på eventuella frågor och funderingar då. 

SRS styrelse är ansvariga för rekryteringsprocessen av min efterträdare. Annonsen får ni gärna sprida i era nätverk. Den ligger med i nyhetsbrevet och  kommer bland annat också på hemsidan. 

 

Om det finns frågor så hör gärna av er, jag nås enklast på mailen eller facebook just nu. 

 

/Johan Radix, Föreningsadministratör - SRS 

---
---

Hälsning från ordförande.

 

Hej alla vackra!

Våren börjar göra sig mer och mer påmind, det märks främst på det märkliga vädret. Ena dagen sol, andra regn.
Om en vecka möts vi i Piteå. Längtar så. Två saker inför mötet.


1. Mötet kommer bli papperslöst. Alltså kommer INGA handlingar att skrivas ut. Detta för att det tar så kopiösa mängder papper åt att skriva ut saker. I dagens läge har de flesta av oss en laptop/platta/smartphone där vi kan läsa handlingarna på. Och självklart kommer handlingarna finnas uppe via projektor som vanligt.


2. Då PiteFM har lyxen att sporta häftig studio med massa coola prylar så tänkte vi ge er teknikansvariga eller liknande en chans att, med hjälp av en av de anställda på skolan, förkovra er i tekniken som huseras i studiosarna (vad är plural för studio?). Således behövs en intressekoll på det. En per station kan komma och mumsa i sig teknik under söndagens förmiddag. Hur många stationer är intresserade av det? Svara snarast till ordforande@studentradion.se

Som ni också läst så kommer vår föreningsadministratör  Johan Radix tyvärr att sluta hos oss. Detta tycker vi är jättetråkigt men önskar honom all lycka i framtiden. Vi har redan nu skickat annonsen till LSU så att den kommer med i deras nyhetsbrev. Vidare kommer annonsen att läggas ut på ideellajobb.se och vår hemsida. Vi behöver ER hjälp att sprida denna så vitt och brett som det bara går. Dela på facebook/twitter/bloggar/annan social medieplattform. Vi har satt sista ansökningsdatum till 10 maj. Om vi då inte fått in någon lämplig kandidat kommer vi i presidiet att ta på oss att färdigställa vår ansökan till MUCF samtidigt som vi letar vidare.
Har ni några frågor inför mötet eller rent allmänt så tveka inte att höra av er. Jag finns tillgänglig på de flesta sociala medier, mail och via telefon.


Puss, Kraft och Kärlek!
Er alldeles förträffligt ödmjuke och vårvarma ordförande Michaela

 

---

2. Medlemsinformation

Viktig information om Föreningsbidragsansökan 2015.

Som ni vet har sista dag för att skicka in föreningsbidragsansökan passerat. Samtliga ansökningar är under behandling och inom de närmaste veckorna kommer besked om när just din stations bidrag betalas ut. Om ni har några funderingar över fördelningen i år så hör gärna av er till styrelsen eller mig. 

 

---

Utbildningsfonden 

Studentradion i Sverige har en utbildningsfond som alla tolv medlemsstationer har tillgång till. I fonden finns en summa som är delad på tolv, varje station har en pott på 5.800 kronor att använda från fonden. Dessa pengar är tänkta att gå till utbildningar stationens aktiva vill gå, samt eventuella resor till utbildningar. Detta är tänkt att vara ett sätt för stationerna att kunskapsmässigt utvecklas. Bland annat finns många bra utbildningar via LSU som enkelt går att anmäla sig till. Mer om LSU:s aktuella utbildningar finns längre ner i nyhetsbrevet. 

Om ni har hittat intressanta utbildningar som ni har tagit del av får ni gärna tipsa SRS om dessa utbildningarna, så sprider vi dem till alla stationerna. Eller om det är något annat kring utbildningar eller utbildningsfonden så får ni gärna prata med föreningsadministratören om det.

---

3. Nytt från SRS medlemsstationer

Radio Campus Örebro vikarierar. 

Humorprogrammet Bränn en Stol på Radio Campus Örebro har fått äran att vikariera för Tankesmedjan i P3 under juli månad. Detta är vi på Radio Campus Örebro mycket glada och stolta över. Läsa mer här: https://www.facebook.com/BrannEnStol?fref=ts

Hälsningar/ Hannes Björkbacka, Radio Campus Örebro 

 

Tipsa gärna. 

Till nyhetsbrev #4  kom det inte in så mycket från stationerna. Givetvis händer det mycket hos er och kansliet har inte koll på allt. För att underlätta att sådant som ni vill sprida i nyhetsbrevet kommer med är det jättebra om ni tänker på att tipsa föreningsadministratören om nya uppslag på nyheter till kommande nyhetsbrev. Senast två dagar innan nyhetsbrevet publiceras behöver ni ha skickat in era eventuella tips. Mer information längst ner i nyhetsbrevet om närmaste datum för detta. 

---
---

4. Tips till stationerna

 

Om ni vet någon som skulle passa bra på tjänsten som SRS nye föreningsadministratör så tipsa gärna SRS styrelse. Eller är det just dig som SRS söker efter? Sök då, koom ihåg 10 maj som är sista dag att söka tjänsten. Sprid och sök. Här ser ni annonsen. 

 

Studentradion i Sverige söker föreningsadministratör

Vilka är SRS? Studentradion i Sverige (SRS) är en riksorganisation för Sveriges studentradiostationer med 12 medlemsföreningar runtom i Sverige och ca 25 000 medlemmar. Föreningen startades på 90-talet och har vuxit explosionsartat de senaste åren. Under det senaste året har föreningen mångfaldigat sina aktiviteter och fördjupat samarbetet mellan medlemsföreningarna. SRS har sin huvudsakliga inkomstkälla i statsbidraget från Mucf vilket har skapat goda förutsättningar för fler projekt och aktiviteter för att förbättra studentradioverksamhet i Sverige.

Nu söker SRS en ny administratör vars roll är att sköta det övergripande ansvaret för föreningens verksamhet. Att arbeta som föreningsadministratör Dina arbetsuppgifter innefattar att sammanställa dokument, samordna möten, administrera ansökningar och utvärderingar, göra utskick samt resebokningar. Du kommer sköta löpande information och kommunikation genom att exempelvis sammanställa nyhetsbrev och uppdatera vår hemsida. Föreningsadministratören samordnar SRS:s medlemsregister, den ekonomiska administrationen samt har huvudansvaret för den årliga statsbidragsansökan till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

SRS söker dig Studentradion i Sverige söker dig som har erfarenhet av ideella föreningar och gärna riksorganisationer. Du ska ha lätt att ta till dig stora mängder material. Dina kunskaper i ekonomihantering och Office-paketet är mycket goda och du har koll på internet och sociala medier. Erfarenhet av statsbidragsansökan till Mucf är meriterande. Som person är du utåtriktad och har hög social kompetens. Du är kommunikativ och trivs utmärkt med att ge service. Det är viktigt att du är ordningsam med känsla för organisering. Dessutom är du driven och har viljan att lära dig nytt samt att utveckla en ung organisation. Idag har SRS ett kansli i Uppsala där föreningsadministratören är vår enda anställda. Vår ambition är att behålla placeringen, men för rätt person kan vi tänka oss att omlokalisera kansliet.

Ansökan samt CV skickas in via mejl till vice@studentradion.se. Start: sen maj – tidig juni Uppdragets omfattning: Heltid 6 mån provanställning Kontakt: Eva Gustavfsson, Vice Ordförande Email: vice@studentradion.se Ansökningsdatum: Intervjuer sker löpande, sista sökdag 10 maj

 

 

Nästa nyhetsbrev

Detta var årets fjärde nyhetsbrev. Tips på eventuellt material till fjärde nyhetsbrevet vill föreningsadministratören ha in senast 11 maj. Nästa nyhetsbrev kommer den 13 maj. Om det är fler på din station som vill få nyhetsbrevet går detta bra att anmäla till info@studentradion.se 

---

Studentradion i Sverige
Kungsängsgatan 74
753 18 Uppsala

www.studentradion.se
info@studentradion.se

Föreningsadministratör Johan Radix
johan.radix@studentradion.se 

0703-419387

---