#1, 2015

Nyhetsbrevet skickas till dig som stationschef/ordförande eller SRS-ansvarig. Sprid gärna informationen vidare genom att sätta upp ett exemplar på din anslagstavla, vidarebefordra mailet till aktiva medlemmar eller ta upp det på nästa medlemsmöte. Detta är ett bra och viktigt sätt att sprida aktuell information om SRS till så många som möjligt i organisationen. 

---

Innehåll

1. Styrelsen informerar
- Hälsningar från SRS ordförande 
- Beslut från MUCF om beviljat statsbidrag för 2015

2. Kansliet informerar
- Ny föreningsadministratör, Johan Radix 
- Inför föreningsbidragsansökan 2015
- Kom ihåg att rekrytera medlemmar

3. SRS medlemstationer
- K103 sänder live från Göteborg Film Festival
- RadioLUR - Växjö Studentradio presenterar Radiogalan 2015

4. Tips - Sprid positiva nyheter

 

---

1. Styrelsen informerar

Styrelsen kommer den 22/1 ha ett styrelsemöte via telefon och nästa fysiska styrelsemöte blir den 7-8/2 i Uppsala. 

 

 

Vi vill även passa på att påminna igen om att datumen för nästa stormöte är satt till den 24-26 april i Piteå. Kom ihåg att utse era representanter för er station. 

Om ni har några frågor till styrelsen går det bra att höra av sig direkt till styrelsen eller till föreningsadministratören. 

Om ni undrar något över kommande ekonomiska rapport eller något annat kring organisationens ekonomi så vänd er i första hand till SRS Kassör Alexander Ljungqvist på kassor@studentradion.se

---

Beslut från MUCF om beviljat statsbidrag för 2015

Som ni antagligen känner till ansöker Studentradion i Sverige om statsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), tidigare Ungdomsstyrelsen. Ansökan har legat till grund för 2015 års bidrag blev den 15 januari 2015 godkänd. Detta innebär att SRS ekonomi för verksamhetsåret 2015 är säkrad. 

Styrelsen är givetvis mycket glada för beskedet och vill applådera kansliet för allt arbete med statsbidragsansökan. 

Vad som händer nu är att MUCF kommer att betala ut bidraget i två omgångar under 2015 till SRS. Utöver detta kommer MUCF att göra en så kallad fördjupad granskning av SRS, där de kommer att välja ut fem stationer som de vill titta lite närmare på. Detta arbete kommer föreningsadministratören att hålla i. Detta är något som MUCF gör kontinuerligt varje år då de väljer ut några organisationer per år att göra en fördjupad granskning av. 

Om ni har några frågor om bidraget för 2015 eller den fördjupade granskningen, vänligen kontakta föreningsadministratören på johan.radix@studentrafion.se 

---

Hälsningar från SRS ordförande

Hej alla vackra och glada i vinterkylan.

Hoppas ni hade en underbar jul. Om ni bor i söder fick ni, som jag, en vit juldag iallafall. Nu är vi igång med ett nytt år och kampen med att skriva 2015 istället för 2014 är i full gång. Jag ser fram emot året. Många härliga och roliga saker i luften för oss.

En kul ny grej är ju Johan Radix. Vår helt nye föreningsadministratör, välkommen in i den varmaste av föreningshjärtan. Vi kan också jubla för att MUCF kommit med positivt beslut angående statsbidraget, woohoo!

Jag tror inte på nyårslöften (okej, jag kan aldrig hålla de) men jag tror däremot på årsmål. Ett mål som jag satt för 2015 är att SRS ska byggas ännu stabilare och närmre. Samarbeten ska möjliggöras och kommunikationen ska cementeras!

Första styrelsemötet är den 22 januari klockan 18.00, adjungeringar välkomnas. Hör av er till mig i så fall, så jag vet.Sen får ni inte glömma remisserna som ligger ute, svarsdatum för de är 1 februari. Kom ihåg att vi vill ha svar från er oavsett vad ni tycker. Så vi vet att ni läst och diskuterat det inom stationen.


Nu ska jag sätta på mig gummistövlarna och ut och stångas mot regn och vind!


Puss, Kraft och Kärlek.
Er evigt ödmjuka ordförandeMichaela

---
---

2. Kansliet informerar

Ny föreningsadministratör, Johan Radix

Jag som tar över som föreningsadministratör för Studentradion i Sverige heter Johan Radix. Det ska bli riktigt kul och spännande att arbeta tillsammans med er och lära känna organisationen. 

Närmast kommer jag från Region Skåne där jag arbetat som kommunikatör inom primärvården med ungdomsmottagningarnas verksamhet. Jag är uppvuxen i Göteborg och idag bor jag i Malmö. Men kommer inom kort att ha ett extraboende i Stockholm och troligen hyra ut mitt boende i Malmö. Mestadels kommer jag att arbeta från kansliet i Uppsala, men kommer även att arbeta distans när det blir smidigast. Jag kommer gärna ut och hälsar på hos er på stationerna och ser hur ni har det. 

Jag är medie- och kommunikationsvetare och brinner bland annat för strategisk kommunikation och god verksamhetsutveckling. Jag hoppas kunna bidra med vad jag kan och ser positivt på att jag har en del tidigare erfarenhet från den ideella sektorn i form av styrelseuppdrag och anställningar. 

Jag hoppas även bli berikad med nya erfarenheter och kunskaper från er och SRS i stort. Tillsammans hoppas jag att vi fortsätter att arbeta för en positiv utveckling av organisationen. 

Om ni har någon tanke på något ni tycker att kansliet ska utvecklas inom, något jag som föreningsadministratör skulle kunna göra annorlunda eller något som rent av saknas i rutiner idag. Tveka inte att höra av er till mig och berätta. Alla tankar och idéer är välkomna. 

Slutligen önskar jag er alla en bra start på det nya året och med hopp om gott samarbete framöver. 

 

/Johan Radix, Föreningsadministratör - SRS 

 

---

Inför föreningsbidragsansökan 2015

Nu är det dags att sammanställa allt inför er föreningsbidragsansökan. Här hittar du all information du behöver.

Föreningsbidraget är det bidrag ni som medlemsföreningar får från SRS varje år. För att vi ska kunna dela ut det behöver vi ha in en ansökan. Er föreningsbidragsansökan ligger sedan till grund för SRS ansökan om statsbidrag hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Vill du veta mer om statsbidragsansökan kan du kolla in denna prezi-presentation.

För att göra ansökan så smidig som möjligt för er stationer kommer ni även 2015 att lämna in era blanketter genom att ladda upp alla dokument i ett formulär via SRS hemsida. Har ni frågor kring detta kontakta föreningsadministratören på mail eller telefon 0703 41 93 87.

Viktiga datum/Deadlines
31 januari 2015  - Deadline att skicka in medlemsregister till SRS
31 mars 2015- Deadline för att skicka in resterande handlingar

Dokument och mallar som ska lämnas in till SRS:
- Medlemsregister för 2014 (utdraget den 31 december) enligt  denna mall.
- Aktuella stadgar med datum på när de senast justerades.
- Senast antagna verksamhetsberättelse.
- Justerat och underskrivet protokoll från årsmöte/medlemsmöte som behandlar verksamheten 2014.
- Ansökningsblankett inkl. verksamhetsredovisning för 2014 (blankett hittar du här).
- Utvärdering av föregående års föreningsbidrag (blankett hittar du  här).

Hur gör man?
Du kan lätt lämna in din stations uppgifter och ansöka om föreningsbidraget genom att fylla i detta formulär.  Medlemsregister skickas separat via  detta formulär. 2015 års inloggningsuppgifter kommer skickas separat till din förenings ordförande, stationschef eller SRS-ansvarige. 

---

Kom ihåg att rekrytera medlemmar

Som medlem i en av SRS medlemsföreningar 2015 räknas personer som valt att bli medlem innan årets slut. Ett tips är att redan nu i årets början tänka på att rekrytera nya medlemmar. Dessa kommer att ligga till grund för de underlag ni skickar in i slutet av 2015 för kommande föreningsbidrag. För att räknas som en bidragsgrundande förening för SRS behöver minst 60 % av medlemmarna vara under 26 år. Så kolla era medlemsregister och se till att bli så många ni kan.

Ett enkelt sätt att bli fler medlemmar är att rekrytera stödmedlemmar genom tävlingar eller events så som Musikhjälpen. Du kan registrera stödmedlemskap i din förening genom SRS hemsida här.

---

3. Nytt från SRS medlemsstationer

 

 

K103 sänder live från Göteborg Film Festival

Från den 23/1-2/2 äger Göteborg Film Festival rum. För många göteborgare och för många från övriga Sverige och världen är festivalen en återkommande tradition. K103 kommer att uppmärksamma årets festival genom att sända live från filmfestivalen. 

 

Sändningarna kommer att ske 24-26/1 i en tillfällig studio på Kafé Frilagret. Mellan klockan 10.00-18.00 hör du nyheter, intervjuer och recensioner från festivalen. Du kan även lyssna på plats, på 103,1 MHz eller via giff.se.

RadioLUR - Växjö Studentradio presenterar Radiogalan 2015

För tredje året i rad ställer RadioLUR till med en hejdundrans fest då de bjuder in till Radiogalan. Den 24 januari äger galan rum på Teleborgs slott i Växjö. 

Galakvällen leds av två före detta radiostjärnor (Jasmine och Tobias) som smidigt ska ta gästerna igenom kvällen med mycket glädje och skratt. Priser kommer att delas ut i kategorier som "Årets humor", "Årets jingel", "Årets nykomlingar" med flera. 

Mer om Radiogalan finns att läsa på RadioLUR - Växjöstudentradios hemsida. 

---
---

4. Tips - Sprid positiva nyheter 

SRS tolv stationer är så bra på många sätt och det arbete som ni utför vill vi ta del av så mycket som det bara går. För att styrelsen ska veta vad som sker och kansliet ska ha möjlighet att sprida positiva nyheter om stationerna är det jättebra om ni sätter i rutin att tipsa kansliet om vad ni gör. 

Alla tips är bra och det ökar chanserna att just er nyhet kommer med i nästa nyhetsbrev. Eller rent av läggs upp som en separat händelse på hemsidan. 

Om ni har några tankar kring spridning av nyheter och hur ni vill tipsa kansliet, hör gärna av er om det till föreningsadministratören. 

Med hopp om ett bra 2015
/SRS

Nästa brev

Detta är årets första nyhetsbrev och nästa brev kommer i februari 2015. Är det fler på din station som vill ha nyhetsbrevet? Anmäl det till info@studentradion.se

---

Studentradion i Sverige
Kungsängsgatan 74
753 18 Uppsala

www.studentradion.se
info@studentradion.se

Föreningsadministratör Johan Radix
johan.radix@studentradion.se 

0703-419387

---