#8, Oktober

Nyhetsbrevet skickas till dig som stationschef/ordförande eller SRS-ansvarig. Sprid gärna informationen vidare genom att sätta upp ett exemplar på din anslagstavla, vidarebefordra mailet till aktiva medlemmar eller ta upp det på nästa medlemsmöte.

---

Innehåll

1. Styrelsen informerar
- Hälsningar från SRS ordförande
- Välkomstbrev; SRS-mötet i Kalmar hösten 2014

2. Kansliet informerar
Anmäl dig till SRS nätverksträff i teknik eller medlemsrekrytering/PR.
- Hjälp sökes: mindre strul med studentradion.se

3. SRS medlemstationer
- Studentradion 98,9 är årets närradio 2014!
- World College Radio Day, 3 oktober

4. Tips - Arbetet med Musikhjälpen 2014 startar nu!

---

1. Styrelsen informerar

Här hittar ni det senaste protokollet från styrelsens möte den 25 september 2014.

Här till vänster ser ni när Michaela och Alexander träffade LURs styrelse i Växjö. Hör av er till ordforande@studentradion.se om ni inte bokat in en tid då M&A on Tour kommer och besöker er station.

Hälsningar från SRS ordförande

Hej alla vackra!

Jag hoppas att er termin har börjat bra. Både i skolan men franförallt med radion. Jag tycker det ska bli fantastiskt att få träffa er alla den 10:e oktober i Kalmar!

Vi i styrelsen har slitit som djur för att försöka få ihop just de dokument som ni bett oss om. Vi hoppas verkligen att vår remissrunda gav en första diskussion ute hos er. Vi ber även än en gång om att ni tar samtliga möteshandlingar under diskussion inför mötet. Det är tunga punkter och ni behöver vara lika förberedda som vi!

Hoppas dessa knappa två veckorna går fort nu så vi kan radiokramas!

Själv försöker jag snabba på väntan genom att sticka till systern i London över helgen!

Håll ställningarna för mig här hemma hjärtan!

Puss, Kraft och Kärlek!
/Er ödmjuka ordförande

Välkomstbrev; SRS-mötet i Kalmar hösten 2014

Härmed hälsas alla studentradiostationer välkomna till den blåsiga men vackra staden Kalmar den 10-12 oktober. Som eventkoordinator och del av Radio Shore är det en stor ära att åter ha möteshelgen på hemmaplan.

Eftersom alla stationers representanter anländer vid olika tillfällen blir det ingen större träff under eftermiddagen, det blir i stället till att checka in på Svanen hotell och vandrarhem som ligger på Rappegatan 1. När ni gjort det finns tid för att vila eller upptäcka stadskärnan fram till klockan 19.30 då det blir middag på antingen Cårhuset eller Söderport (Cårhuset har fått stänga på grund av undermålig ljudisolering men ska förhoppningsvis vara öppet igen den 10 oktober). Där äter och dricker vi gott och efter middagen går de som vill vidare ut på stan.

På lördagen serveras frukost från 07.30 och därefter samlas vi på Kalmar Nyckel, Gröndalsvägen 19 i föreläsningssalen Kino klockan 09.00 för öppnande av mötet.

Lunch och fika serveras allt eftersom vi känner för det och efter mötet har vi middag på antingen Cårhuset eller Söderport klockan 19.30.

På söndagen samlas vi klockan 09.00 igen för andra mötesdagen då även valen till SRS-styrelsen kommer hållas. Om tiderna hålls så är vi klara 10.15 men helgen avslutas inte förrän 14.00 på grund av en överraskning som presenteras under fikat.

Mer ingående information ges under helgen och om ni känner er osäkra vad gäller att hitta så har jag med mig en delegation från Radio Shore som går att nås per telefon.

Varje station kommer få varsin kalmarit att kontakta om frågor och vägbeskrivning och de som ingår är:

Emma Hulander, 0738102595 - Umeå Studentradio, Stampus FM

Andreas Nielsen, 0723201604 - Pite FM, DUR

Sevgi Camuz, 0768153740 - Uppsala Studentradio, Radio LUR

Fredrik Wilhelmsson, 0739036972 - Stockholm College Radio, Radio AF

Martina Larsson, 0768493730 - K103, SH Radio

Malte Nordlöf, 0707522380 - Radio Campus, Karin Nordh

 

Än en gång varmt välkomna till Kalmar den 10-12 oktober.

Med vänlig hälsning,
Fredrik Jarl och Radio Shore
0706466840

PS. Kallelse med handlingar har skickats ut separat!

---

2. Kansliet informerar

Anmäl dig till SRS nätverksträff i teknik eller medlemsrekrytering/PR.

Nu är det dags att anmäla sig till de två nätverksträffarna i Uppsala den 29-30 november för alla medlemsföreningar, det gäller Teknikfrågor och Medlemsrekrytering/PR. En person från varje studentradiostation bjuds in att delta på vardera nätverk. Det betyder att två personer från varje station har möjlighet att åka till Uppsala under helgen för nätverkande. 

SRS bekostar resa för samtliga deltagare, boende samt mat och fika under helgen.

TIDER:
Fredag kväll, middag tillsammans kl 19.00
Lördag heldag, ca. 09.00 - 18.00 (tiderna kan komma att ändras)
Lördag efter 18.00 hemfärd.

För den som vill finns det möjlighet att stanna ytterligare en natt till söndagen för att ha tid att diskutera vidare kring frågorna vi pratat om under dagen eller fortsätta dela erfarenheter under mer inofficiella former. Önskar du stanna 2 nätter anges det längre ner i formuläret.

Under helgen kommer den ena gruppen att prata om hur en förening kan jobba med medlemsrekrytering men även med PR. Den andra gruppen kommer prata om olika tekniska utmaningar som stationerna står inför, med utgångspunkt i de frågor som stationerna har efterfrågat hos SRS. Fokus kommer att ligga på erfarenhetsutbyten men också på att deltagarna ska kunna känna att de kommer från nätverket med nya kunskaper och verktyg för att jobba vidare med frågorna på sin egen station.

MEDLEMSREKRYTERING/PR:
Nätverksträffen kommer att äga rum på SRS kansli:
Kungsängsgatan 74
753 18 Uppsala

TEKNIK:
Nätverksträffen kommer att äga rum hos Uppsala studentradio 98,9
Ekonomikum
Kyrkågårdsgatan 10F
Uppsala

Lämna in anmälan till nätverksträffen genom att besvara detta formulär senast den 16:e oktober.

Hjälp sökes: mindre strul med studentradion.se

För tillfället går det inte att lägga upp länkar, bilder eller dokument till SRS hemsida studentradion.se. Detta skedde i samband med en uppdatering av Wordpress och har resulterat i att dokument, som stadgar och årsmötesprotokoll, inte uppdaterats på hemsidan för er att ta del av. Om ni saknar dokument eller information var god och kontakta kansliet på karin.nordh@studentradion.se eller 0703 41 93 87.

Har du koll på Wordpress och är intresserad av att hjälpa oss att rätta till detta så hör gärna av dig till Karin på kansliet (henne når du genom ovanstående kontaktkanaler). Sprid gärna informationen till andra på din station så att vi kan få hjälp att lösa hemsidan så den kan hållas uppdaterad.

---

3. SRS medlemstationer

Studentradion 98,9 är årets närradio 2014!

Under årets radiogala, den 18 september, kammade Uppsalas studentradioförening “Studentradion 98,9″ hem priset för Årets Närradio! Något vi på SRS stolt gratulerar till!!

Juryns motivering lyder:

“Med trevlig ton och tilltal skapar Studentradion 98,9 i Uppsala ett engagemang som sprider radioglädje. Stationen har såväl bredd som djup och en hög ambitionsnivå med många intressanta intervjuer.”

Här kan du höra stationens bidrag!

Du kan även lyssna på Studentadion 98,9 via webben vart du än är i världen på www.studentradion.com

Stort grattis från oss på SRS!

---

World College Radio Day, 3 oktober 2014

Varje år firas World College Radio Day över hela världen och flera år i rad har studentradioföreningar i Sverige deltagit i festligheterna. År 2014 inträffar dagen den 3 oktober (alltså om två dagar).

I år kommer K103 att vara med på firandet men vilka fler ska delta i årets College-Radio-Händelse?

Kontakta gärna K103 om ni vill göra något tillsammans denna dag, eller om ni har idéer för dagen! Ni når dem på idamikko@hotmail.com.

---

4. Tips - arbetet med Musikhjälpen 2014 börjar nu!

Det är flera stationer som har drivit projekt i samband med Musikhjälpen och i år är inget undantag. Vi vill därför tipsa om att börja redan nu med era förberedelser och glöm inte bort att ta hjälp av varandra.

År 2013 var följande Studentradioföreningar med och bidrog med nästan 300 000 kr till Musikhjälpen:
K103
Radio Shore
Umeå Studentradio
Radio LUR
PiteFM
Stampus FM
Radio Campus

Här kommer några bilder från förra årets evenemang! Njut och låt dig inspireras till ytterligare en grym insats i december.

Nästa brev

Detta är höstens första nyhetsbrev, nästa kommer i början av oktober! Är det fler på din station som vill ha nyhetsbrevet, anmäl det till karin.nordh@studentradion.se

---

Studentradion i Sverige
Kungsängsgatan 74
753 18 Uppsala

www.studentradion.se
info@studentradion.se

Föreningsadministratör Karin Nordh
karin.nordh@studentradion.se
0703-419387

---